Orkide Buketter | Hold dine nye Orkidéer friske og flotte

Orkidéer i Buketter - Sådan holder dine orkidéer bedre og længere

Orkidéer kendt for deres skønhed og lange holdbarhed med et minimum af pleje. Dog er orkidéerne et levende produkt, og ingen af dem er ens.  Dertil er der mange ting, som spiller ind og derfor har indflydelse på blomsterne. Det betyder, at vi ikke kan give garantier om en forventet holdbarhed, men hvis du følger vore råd, har orkidéerne de bedste forudsætninger for en længere holdbarhed.

Modtages 48 timer efter høst.

Dine orkidéer høstes midt på dagen i Thailand og sendes derefter straks i behandling for insekter og sygdomme i overensstemmelse med EU reglerne og opbevares på køl natten over. Den følgende dag påføres hver enkelt orkidé et plastikrør med sukkervand (ernæringsbeholder), der sikrer den lange holdbarhed under flyveturen fra Thailand og til den når hjem i din stue. Nænsomt pakkes orkidéerne i plastikæsken, lægges i transportkasser og køres direkte til Bangkok lufthavn, hvor de sendes med Thai Airways. Når de næste morgen lander i København, kontrolleres de af NaturErhverstyrelsen og sendes derefter direkte videre rundt i Danmark.

Hold dine Orkidéer smukke og friske længere.

Fordi orkidéer er fantastiske blomster, der kan holde sig friske og smukke længe, med minimum af pleje, vil Orkidé Buketter ApS give dig nogle gode råd og tips, der kan hjælpe dig til at få det meste ud af dine orkidéer.

Åbn gaveæsken og lad den stå et lille stykke tid, mens orkidéerne folder sig ud. Tag derefter orkidéerne nænsomt op ad æsken, skil forsigtigt stilkene fra hinanden, og tag forsigtigt ernæringsbeholderen af.

Skær eller klip diagonalt 5-8 millimeter af den nederste del af stilken, så skærefladen er størst mulig, hvilket øger orkidéens indtag af vand.

Man kan med fordel, men ikke nødvendigvis, forsigtigt lægge orkidéerne i håndvarmt vand, således at orkidéerne er helt dækket af vand. Lad dem ligge i 15-20 minutter

Fjern eventuelle blomster, der sidder på stilken og som vil være dækket af vand, når de står i vasen, da disse kan gå i forrådnelse, udskille gasser og derved ødelægge resten af orkidéen. De afpillede blomster kan med fordel bruges i små vandfade, eller til pynt andre steder.

Sæt blomsterne i en vase med frisk håndlunkent vand. Hold især øje med vandmængden de første døgn, da de kan forbruge ekstra meget de første par dage.

Spray lidt vand på blomsten med en forstøver, dog ikke så meget at den drypper.

Placer vasen med orkideer væk fra direkte sollys, træk og stærke varmekilder. Brændeovne er en dræber for orkidéerne.

Frugt, som modner udskiller en, for orkidéerne, dræbende gasart, så sørg derfor for, at frugt placeres mindst 3 meter væk fra orkidéerne. Tobaksrøg, stearinlys og gasholdige/stærke varmekilder kan også forkorte levetiden.

Afskær eller klip stilkene diagonalt de nederste 5-8 millimeter hver 3-4 dag, og stil dem i frisk håndlunkent vand, samt spray lidt vand på blomsterne med en forstøver.

Det første der som regel visner bort, er de nye knopper yderst på orkidéerne. Men da resten af orkidéen stadig står flot og farvestrålende, kan man blot klippe disse knopper af, og fortsat nyde den smukke blomst. Man klipper altså orkidéerne af fra toppen og ned, og skal evt. I den forbindelse skifte til en mindre vase.

Friske afskårne orkideer er forholdsvis nemme at passe, og de en dejlig gave at give til andre. Med de nævnte tiltag kan du maksimere levetiden for dine orkidéer, og skønt man ikke præcist kan give en ”slutdato”, holder de generelt meget længere end ”almindelige” blomster, og er derfor et ganske godt køb.